5. sep, 2020

September är här!

Dags att summera sommaren 2020. Trots allt så har det varit en ganska fin sommar. Har haft många härliga upplevelser. En av mina mål för sommaren var att äntligen få åka till Dansbandsveckan i Malung. Men som allt annat så ställdes den in. Vi försöker igen 2021 och komma iväg. Moa och jag har gjort ett par korta resor till Gävle Furuvik med vänner och en resa till Dalarna med andra vänner. Tällberg bodde vi på Dalicarla hotell med SPA och underbar miljö. 
Vi har haft många Corona anpassade aktiviteter i FUB. Promenader torsdagar från Elba kajen och fototävling. Utebadet på Lögarängen två dagar i veckan i samverkan med Funktionsrätt Västerås. FUB hade två Må bra veckor på Lagersberg i sommar där 12 deltagare medverkade per vecka. Allt var Corona anpassat och över 700 personer deltog. Hösten har börjat med aktiviteter jag har börjat hårdträna för att nå mina mål 2020. Behöver träna tre gånger i veckan året ut för att nå 100 pass. Här kommer mina mål igen. 

  • 100 träningspass innan jul (ligger på 54 pass 31 augusti) 
  • fixa en finare trädgård (bara framsida kvar) 
  • dansbandsveckan kan inte nå pga inställt evenemang! 
  • cykla många mil (120 mil än så länge) 
  • minst två dagar i veckan ledigt (uppnått) 
  • Rom (återstår att uppleva) 

FUB Västmanland har fått ett Arvsfondprojekt på 8,1 miljoner som du kan följa och gilla. Det handlar om personer med IF (utvecklingsstörning/interlektuell funktionsnedsättning) Nationellt Arvsfondsprojekt som undersöker goda exempel på aktiviteter och boende för äldre personer med IF och tar fram material kring detta. Vi utbildar också fyra grupper av äldre personer med IF så att de blir experter på åldrande. läs mer här! https://www.facebook.com/gottliv.if

Igår kväll hade vi en härlig kväll utedansbana vid Klinta IP med ungdomar i FUB och idag börjar vi bad på Lögarängen för medlemmar i FUB. Vi kör varje lördag (utom 19/9) fram till 5 december. På bilden ser vi Moa som vann på vårat Lyckohjul en fluga till Prideparaden 2021.