2. aug, 2015

Moa vill ta körkort!

Inte har det blivit så mycket sol och värme i sommar där jag har varit. Snart dags att summera sommaren/semestern 2015. Har njutit av lediga dagar och haft tid att umgås med släkt, vänner och grannar. Nu är det dags för sista veckan med lite ledighet sedan väntar en fin höst och en mild vinter om jag får önska. Pärlan är nyfriserad, huset är färdigstädat så nu kan man bara vara. Moa är hemma igen och hade längtat efter sin Pärla. Lite tankar om hösten tänk att Moa fyller 18 år i oktober. Moa fick en inbjudan till halkkörning här. Det skickas visst ut till alla 18 åringar bra att det inte finns något register om olika diagnoser. Hon tycker själv att hon vill lära sig köra bil. Vi får väl se vad framtiden säger. Har fått min pappas bil en Skoda han ska sluta köra bil. Nästa år fyller han 90 år eller 10 år kvar till hundra som han brukar säga. Lite genomläsning av boken den ska snart gå i tryck har också hjälp med en som ska läsa och lämna synpunkter. Lite citat från boken.....

"Du började skolan när hon var sju år. Du lärde dina klasskompisar, fröken och assistenten tecken. Du har alltid haft en assistent under alla år i grundskolan. Det har varit många olika yrkeskategorier. Har varit väldigt bra för din utveckling. Alla var så intresserade.

Du fick inte skolskjuts som andra barn som går i Särskolan eftersom vi valt en annan än det kommunala alternativet. Så det var att köra dig varje dag 3 mil tur och retur i nio år. Så när som ett fåtal gånger då du åkte färdtjänst till skolan dom sista två åren"